Vårmarknad 26-27 maj 10-16

En upplevelse på Dössberget i Bjursås du inte får missa!

Ett 50-tal försäljare är på plats med ett stort utbud av hantverk, mathantverk, kokosbollar, munkar och godis, outdoorprodukter, plantor, trädgårdsprodukter och dekorationer, grönytemaskiner, fjäderfä, marsvin, kaniner, inredningsprodukter, betongalster, lammskinn och mycket, mycket mera

Hönsen, ankorna, kalkonerna, kaninerna, grisarna och getterna med Petter och hans katt är på plats. Sagostigen öppnar för säsongen och har flera aktiviteter under marknadsdagarna. Ansiktsmålning – biljetter till ansiktsmålningen säljs vid Nallelotteriet och kostar 20 kr/barn. För att undvika lång köbildning har varje biljett en egen ”starttid”. Klockan 11 är det sagostund vid gammelgården, då läser Sara Källström ur boken Olivias nya skor. Klockan 13 samlas vi vid ”flugsvamparna” och skriver vi en saga om trollen som har flyttat in vid sagostigen. Man kan också bara slå sig ner en stund och färglägga djuren som Olivia möter under sitt äventyr i skogen. Ta med din teckning hem eller låt den bli en del av ”Sagostigsutställningen”. Enbart torsdag: Vad ska kaninerna, ankorna, kalkonerna och grisarna heta? Lägg ditt namnförslag i burkarna på bordet. Kl. 15.30 är det dragning och då får vi veta vilka namn djuren får.

En tältkåta byggs upp där Bjursås Berg&Sjö och VisitDalarna berättar om cykel- och vandringsleder och andra aktiviteter i Bjursås socken. Det kommer att finnas outdoor-, cykel och vandringsaktiviteter med Cykelsafari och tipspromenad där de som deltar bjuds på kokkaffe och pannkakor stekta på stekhäll. En tältkåta byggs upp på platsen – supermysigt!

Stadigstugan med sina unika målningar och Gammelgården med sin genuina miljö från 1700-talet är mycket sevärt, Fordonsmuseet har en unik samling av veteranmotorcyklar och mopeder och Handelsboden är fullproppad med alster från bygdens hantverkare. Bjursås Spelmanslag uppträder vid några tillfällen.

I våra bodar har vi tombola, lotteri, godis- och chokladhjul, fika och glass i Paviljongen, varmkorv och bröd i Korvkiosken. Värdshuset har öppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *